به گزارش خبرگزاری حوزه، از تهران، دکتر حسین محمدپور زرندی، رییس شورای سیاستگذاری اجلاس جهانی شهر اسلامی ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اعلام این خبر گفت: متاسفانه امروز در ساخت و ساز شهری به مبانی اسلامی توجه نشده در صورتیکه تمدن غرب بعد از رنسانس به تدوین مبانی و سیاستهای خودش در ابعاد مختلف پرداخت.
دکتر نقرهکار، رییس دانشکده معماری دانشگاه علم و صنعت، نیز در ادامه این نشست طی سخنانی اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران و انقلاب ما مقدمهای برای ایجاد همه جانبه تمدن بزرگ اسلامی در دنیا است، معماری و شهرسازی اسلامی گستردهترین و وسیعترین هنری است که تمدن ما را در دنیا معرفی و نمایان میسازد.
وی خاطرنشان ساخت: شاخصههای اسلامی و تمدن کهن و دیرینه ما که با مبانی دینی و اسلامی منطبق است، در دنیا باعث تغییر بسیاری نگرشها درباره ایران و اسلام و چه بسا مدل اسلام آوردن بسیاری از آزاداندیشان جهان نیز شده است.
دکتر نقرهکار افزود: در شرایط امروز، غرب به دلیل رویکرد مادی به ویژه در حوزه زیباشناسی و هنر شاهد نابسامانی و به هم ریختگی هست اما در فرهنگ اسلامی به صورت عمیق و همهجانبه نظریهپردازیهای ژرفی در حوزه شهرسازی اسلامی وجود دارد که لازم است در طراحیها و فضاسازیها به قانون تبدیل شود.
دکتر حسن بلخاری، عضو هیئت امنای اجلاس شهر اسلامی نیز در این جلسه در خصوص جایگاه اندیشه اسلامی در شهرسازی گفت: در اندیشه دینی، وحی یا ربانیت خداوند درتدوین اصول نقش زیادی دارد و فرم و معنا در شهرسازی اسلامی از اندیشه دینی اخذ میشود.
وی افزود: آیات، روایات و دستورات زیادی در باب شهر ایمن و دارای رفاه با ساختار معنوی داریم که راهکار ایجاد محیطهای امن و آرامش بخش را به ما آموزش داده است.
گفتنی است اجلاس جهانی شهر اسلامی روزهای نهم و دهم شهریور در شهر قزوین برگزار شده و پس از قرائت پیام آیتالله العظمی جوادیآملی و سخنرانی آیتالله مهدویکنی رییس مجلس خبرگان رهبری، دکتر ولایتی به عنوان رییس مجمع جهانی شهر اسلامی سخنرانی و در ادامه نیز شخصیتهای اسلامی و حوزوی به ایراد سخن خواهند پرداخت.